31. juli 2013

Bryllupskake med lilla roser

Ei herlig brud ønsket seg en enkel bryllupskake i lys lilla ... og slik ble det :-)

Rosene lages en etter en, små runde blader formes og settes sammen til blomster. Du finner oppskrift på hvordan jeg lager slike roser her på bloggen, se i margen under "Trinn for trinn.."

Utstikker for konvolutt, kommer i løpet av kort tid hos www.kakebua.no :-)


  


Gratulerer så masse med dagen!

27. juli 2013

Dyr laget i sjokoladeform


www.kakebua.no fikk inn nye sjokoladeformer i dag, store former som gir stående figurer. Dette måtte selvfølgelig testes :-)

Her er de ulike formene som er kommet inn :-)

Så da var det vel bare å sette i gang å prøve.... 






Utrolig enkelt, flott effekt og store figurer :-)

18. juli 2013

Bryllupskake i romantisk stil


Mine flotte foreldre feiret denne uken sin 59-års bryllupsdag. Da de spiste sin bryllupskake fikk jeg ikke være med (var vel heller ikke påtenkt da....) men denne gangen skal jeg både få lage kaken og smake :-)

Romantikk og blonder hører sammen.....alle blonder er laget i Tricot Mix, formet i Laceformer fra Kakebua, http://www.kakebua.no/silikon-plastformer/lace-silikonformer





 Dette er en spiselig kaketopp, har stukket ut et hjerte, preget det i Lacematte fra Kakebua. Brudeparet er laget i en silikonform fra FI, http://www.kakebua.no/shop/product/fim-silikonform-bride-groom-w121?tm=silikon-plastformer/fi-silikonformer 






Ei kake må selvfølgelig ha noe flott å stå på, fatene selges hos www.kakebua.no :-)






16. juli 2013

Dekorkake i silikonform


I dag har jeg funnet frem en silikonform fra Silikomart som har et nydelig mønster i bunnen! Har bakt en helt vanlig vaniljekake, men for å få frem mønsteret har jeg tilsatt litt farge i litt av røren.



Den fargede røren smøres godt ned i mønsteret av formen, ta bort det overflødige. Sett deretter formen i fryseren i 10 minutter. Ta så formen opp å tilsett resten av røren.

Jeg fant noen frosne villbringebær som jeg rørte forsiktig inn i røren, utrolig friskt og godt!

Stek så kaken, ta den ut og la den avkjøles i formen. Hvelv forsiktig kaken. Neste gang skal jeg regulere undervarmen litt bedre, da vil ikke stekeskorpen vises på mønsteret :-)

11. juli 2013

Kake med Lace bord og sommerfugler


Dette er utrolig morro!! 
Har testet Lace formene for bord, sommerfugler og blomst. Former og utstyr får du kjøpt hos Kakebua, se her: http://www.kakebua.no/silikon-plastformer/lace-silikonformer

En av mine mest brukte border, 2 i settet. Brukes både til kantbord, skolisser og mye annet

 
Er det ikke flott??! Dette er Tricot Mix (fås kjøpt hos Kakebua) laget i Lace form. Med Tricot Mix så kan du lage ferdig bordene på under en time!

Så til det som var morro å teste med Tricot Mix, hvis du lar ferdig pynt ligge utildekket å tørke så blir den hard (samme blir sugarveil). Den ene store fordelen med Tricot Mix er at den tåler å bli satt i kjøleskap uten at den detter sammen.  


Denne blomsten er sprayet med Pearl 


9. juli 2013

Lace matte Broderistoff



Da har vi testet en av de nye Lace mattene til www.kakebua.no, nå er det brodering på gang!


Matten kan brukes både til Tricot Mix eller til å prege marsipan. Broderimønster kan laget som vist, av perler, eller man kan bruke en tynn pensel og "fylle" rutene med ønsket farge.

Her har vi preget marsipan....


Tricot Mix er lagt på sort marsipan, deretter har vi brukt ulike utstikkere .... 


...og så er det bare å begynne å lage mønster :-)



4. juli 2013

Tricot Mix - Hvordan lage ...

TRICOT MIX

Flere av massene har bruksanvisning på engelsk, her følger en oversatt versjon :-) Massen brukes til å lage nydelige, spiselige blonder til kaker. Se her for utvalg av former hos Kakebua, http://www.kakebua.no/silikon-plastformer/lace-silikonformer

Oppskrift (står på engelsk på pakken):
  • Kok opp vann (hvis du ønsker farge så tilsett denne i vannet)
  • Bruk mikser og pisk 100 gram Tricot Mix med 80 gram varmt vann i noen sekunder til du får en jevn og luftig masse.
  • Smør massen ut over Lace matten, påse at hele mønsteret fylles
  • Legg matten i stekeovnen på 120`C i 8-10 (på pakken står det 10-12 minutter, men det blir veldig ofte for lenge), pass på tiden da massen tørker meget fort!
  • Ta ut matten, avkjøl 1-2 minutter, og snu matten opp ned slik at borden ligger ned mot bordplaten.
  • Dra forsiktig silikonmatten av borden, bruk gjerne en skrape (fås kjøpt hos Kakebua) til å holde borden igjen på bordplaten.
  • Oppleves borden å være klissete når du forsøker å ta den av, la matten med Tricot lufttørke i noen minutter på benken mens du jenvlig tester den mht om den slipper.
Husk at ferdig border tørker fort, pakk de derfor raskt inn i lufttett plastfolie.

3. juli 2013

Spiselige blonder laget med Tricot Mix



I dag har jeg testet en ny sukkermasse som brukes på Lace-matter, Tricot Mix fra Silikomart. Massen minner veldig om Sugarveil, men med en stoooor fordel, du lager ferdig bordene på under 1 time !!


Først måle opp ønsket mengde, viktig å være nøye med vekten. En pakke inneholder 300 gram, så det anbefales å starte med 100 gram i første omgang da det holder til flere matter.


Vannet kokes opp, tilsettes farge hvis ønskelig, deretter veier du opp iht pakkens beskrivelse. På 100 gram pulver skal du tilsette 80 gram kokende vann.


Massen skal så vispes sammen til den er fløyelsmyk, ikke for mye for da blir det luftbobler i den.


Så starter vi smøring av matter. Var veldig greit å bruke en plastskrape som dekket mønsteret, da får du fordelt massen godt inn i matten. Se her for prisgunstige skraper, http://www.kakebua.no/silikon-plastformer/lace-silikonformer





På denne matten var jeg ikke tøff nok å skrapet av all masse, da får en ikke de helt gjennomsiktige blondene som er så flott. 



Når mattene er oppsmurt så legges de flatt på stekeplaten og tørkes i ovnen på 120 grader, tørk mattene i 10-12 minutter. 


Ta så mattene ut av ovnen, legg de 1-2 min til avkjøling på benken, vend deretter matten opp ned og start med å rulle av silikonmatten mens du holder bordene fast til bordplaten med skrapen.


Når matten er fjernet så pakk straks bordene inn i plastfolie, de må ligge tett innpakket så de ikke tørker. Viktig at dette skjer raskt etter at silikonformen er tatt av.








Når bordene er laget så er det kun fantasien som setter begrensning mht hva disse kan brukes til. Du kan klippe i de hvis du ønsker kun deler av mønsteret.